De contractvoorbereiding omvat het proces vanaf klantvraag tot en met het samenstellen van het contract en bijhorende vraagspecificaties.

De klantvraag volgt uit de stakeholder analyse waarbij de besluiten vanuit de inventarisatie nauwkeurig worden vastgelegd. De informatie wordt in klanteisen vertaald. De KES bevat de klant eisen en wensen die vervolgens worden afgeleid naar eisen aan het te realiseren systeem. (SES)

Als laatste stap in het proces worden de vraagspecificaties opgesteld waarbij een onderscheid wordt gemaakt in eisen aan het te volgen proces van de aannemer en de fysieke kant van het werk. In SANDY worden technische en proces-eisen vastgelegd. Bij de technische eisen wordt onderscheid gemaakt tussen functionele- en niet-functionele eisen. Elke eis wordt, afhankelijk van de eissoort, gealloceerd aan de verschillende structuren van de objecten-, functieboom en WBS.

Eisen worden eenvoudig afgeleid en gedecomponeerd van abstracte- naar meer concrete eisen afhankelijk van de gewenste diepgang vanuit de inkoop strategie. SANDY bevat de eisenboom die snel overzicht en inzicht mogelijk maakt.

Met SANDY kunnen excel-lijsten worden gegenereerd en zelfs complete KES, SES, VSP en VSE documenten met een druk op de knop worden gegenereerd. Hierbij kunnen alle relaties zichtbaar worden gemaakt en door de wijziging geschiedenis bij te houden ontstaan een volledig traceerbaar contract. Contractdocumenten kunnen in verschillende formaten worden gerapporteerd en naar wens worden aangepast aan de gewenste opzet, layout en huisstijl.

 • Excel rapportage
  Excel rapportage
 • Overzicht eisen
  Overzicht eisen
 • Eis details
  Eis details
 • Eisen bewerken
  Eisen bewerken