Het Engineering scherm wordt gebruikt door engineers om oplossingen te formuleren die passen op de eisen die aan het bijbehorende SBS element is toegewezen. Als structuur voor het ontwerp wordt de SBS-boom gebruikt (zie SBS scherm). Wanneer een SBS element geselecteerd is, worden de bijhorende oplossingen en eisen getoond. De eisen geven aan waar de oplossingen aan het object minimaal aan moeten voldoen. De engineer kan oplossingen aanmaken, bewerken of wijzigen voor SBS elementen die aan hem/haar zijn toegekend.

Het overzichtmenu geeft aan de linker zijde de SBS boom weer. De rechterzijde toont de ontwerpoplossingen die voor het geselecteerde object zijn geformuleerd. Verder kunnen hier de eisen in een lijst worden getoond alsmede details van het geselecteerde object.
Het detailmenu toont de details van de oplossingen en de eisen. In het oplossing veld kan een uitgebreide formulering worden opgenomen die middels een editor kan worden opgemaakt. Ook kunnen figuren en tabellen worden ingevoerd via de speciale editor. In het onderbouwingsveld kan een toelichting zoals een trade-off worden opgenomen. Verder kunnen vragen, acties en bevindingen naar aanleiding van de oplossing worden gemaakt of ingezien. Via het commando menu kunnen nieuwe oplossingen aangemaakt of gewijzigd worden. Daarnaast is het ook mogelijk om gemaakte oplossingen te koppelen aan eisen die door de oplossing worden afgedekt. Op deze wijze is aantoonbaar dekkend ontwerp te genereren.

Met krachtige filter- en zoekfuncties kunnen oplossingen snel worden gevonden. De engineer heeft via tabs inhet detailmenu ook inzicht in gerelateerde documenten die hij kan downloaden. Verder kan hij vragen of acties uitzetten over de oplossingen waarvoor hij verantwoordelijk is. Via dit scherm is het mogelijk ontwerpdocumenten te genereren waarbij men kan kiezen uit meerdere (J-STD-016) templates en ook keuze heeft welke informatie in het document moet worden opgenomen.

 • Systeemboom
  Systeemboom
 • Systeem details
  Systeem details
 • Opmaak ontwerp
  Opmaak ontwerp
 • inzicht afdekking eisen
  inzicht afdekking eisen
 • Eisen aantonen
  Eisen aantonen
 • document relatie
  document relatie