Het eisen management scherm dient om de eisen uit de eisanalyse vast te stellen (bij wijzigingen desgewenst middels acceptatie door opdrachtgever) en het managen van ontwerpeisen tijdens de ontwerpfasen. Het scherm biedt overzicht over alle eisen en inzicht in de redenen om eisen af te leiden. Eisen kunnen via dit scherm worden toegewezen aan diverse logische structuren.

Na voltooiing van de analyse van een eis kan de eismanager deze basiseis als ontwerpeis aan het engineeringsteam overdragen. Als de eis niet SMART is kan deze worden afgeleid in één of meer onderliggende eisen.  In de “design view” kunnen eisen aan één of meer elementen van de objectenboom worden gekoppeld tevens kunnen eisen aan één of meer elementen van de functieboom worden gekoppeld. Het overzichtmenu toont volledig of gefilterd een overzicht van de eisen en hun hiërarchie. Hierbij heeft men zicht over alle ontwerpeisen en diens afgeleiden. Bij het aanklikken van een specifieke eis geeft het detailmenu bijhorende details aan. Krachtige sorteer-, filter- en zoekfuncties maken het terugvinden van eisen een eenvoudige en snelle handeling.

Het detailmenu bevat verschillende tabs die de relatie bevatten met verificatie parameters, issues, functies en objecten. Via de menubalk kunnen de verificatieplannen eenvoudig in Excel formaat worden gegenereerd.

 • RBS
  RBS
 • Systeem allocatie
  Systeem allocatie
 • Oplossingsrichting bepalen
  Oplossingsrichting bepalen
 • Eisen hierarchie
  Eisen hierarchie
 • Eis bron
  Eis bron
 • V&V
  V&V